ΧΑΑ: Στο τέλος Φεβρουαρίου οι νέοι δείκτες

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2001 16:25

Η Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου θα συνεχίσει να λειτουργεί, και μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το ΧΑΑ, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο νέος, ευρύτερος - με περίπου 40 μετοχές - δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

Αυτό τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΧΑΑ με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας περί κατάργησης της Παράλληλης.

Σε ό,τι αφορά τους νέους κλαδικούς δείκτες, με βάση την νέα κλαδική κατάταξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΧΑΑ, αυτοί θα ισχύσουν από το τέλος Φεβρουαρίου και προβλέπεται να περιλαμβάνουν το σύνολο των μετοχών του ΧΑΑ. Επίσης, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ετοιμαστεί ο νέος γενικός δείκτης τιμών της Κύριας Αγοράς 60 μετοχών.

Οι πιο πάνω δείκτες θα υπολογίζονται σύμφωνα με Βασικούς Κανόνες που θα προσφέρουν στην αγορά επιπρόσθετα πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στη διαδικασία, δημιουργία και αναθεώρηση των δεικτών, ενώ οι νέοι δείκτες θα είναι πάντοτε επίκαιροι και θα αντανακλούν με ακρίβεια την εικόνα της αγοράς του ΧΑΑ. Οι Βασικοί Κανόνες στηρίζονται στη διεθνή εμπειρία, καθώς και στην εμπειρία που έχει αποκομίσει το ΧΑΑ από τη διαχείριση των δεικτών FTSE/ASE.

Τέλος, στο τέλος Απριλίου θα ισχύσουν οι νέοι δείκτες FTSE/ASE-20 και 40, οι οποίοι θα έχουν ενσωματωμένο τον παράγοντα της διασποράς (free float) των μετοχών. Ταυτόχρονα, θα εισαχθεί ο νέος δείκτης των μικρών εταιριών FTSE/ASE small cap, που θα περιλαμβάνει 60–80 μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα