Commerzbank: Μικρό καλάθι στις προοπτικές ανάπτυξης λόγω του πολέμου

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 12:00
UPD:12:01
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία διακρίνει στις προοπτικές ανάπτυξής της η Commerzbank. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη μέσω των υψηλότερων τιμών των πρώτων υλών και των κυρώσεων, ενώ οι ρωσικές «αντικυρώσεις» ενδέχεται να επηρεάσουν τα χαρτοφυλάκια της Commerzbank, ανέφερε η γεμρναική τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

«Υπάρχουν πολυάριθμοι παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πρόβλεψη για τα κέρδη του 2022 σε σημαντικό, αν και όχι αξιόπιστα μετρήσιμο βαθμό, εάν τα γεγονότα πάρουν δυσμενή τροπή», έγραψε η Commerzbank. «Αυτοί περιλαμβάνουν, πρώτα και κύρια, εξαιρετικά υψηλούς παγκόσμιους οικονομικούς κινδύνους», ανέφερε.

Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Μάνφρεντ Κνοφ,η τράπεζα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο μείωσης του κόστους και ενίσχυσης της κερδοφορίας. Αφού έλαβε αρχικά μια ώθηση από την άνθηση των συναλλαγών και τις προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ρίξει μια σκιά στον κλάδο.

Όπως πολλές άλλες τράπεζες, η Commerzbank έχει σταματήσει τις νέες δραστηριότητές της στη Ρωσία, ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν σκοπεύει να κλείσει πλήρως τις ρωσικές επιχειρήσεις της.

Με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα