Κάτω από τα 46 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 13:30
REUTERS/MICHAELA REHLE

Κάτω από τα 46 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», στον απόηχο της απόρριψης του σχεδίου διάσωσης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Γερουσία, η οποία άσκησε ισχυρές πιέσεις στις διεθνείς αγορές.

Στις 12:39 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε κατά 2,43 δολάρια, ή 5%, στα 45,55 δολάρια το βαρέλι.

Χθες, η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραψε κέρδη άνω του 4%, φτάνοντας έως και στα 49,12 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε νωρίτερα κατά 2,13 δολάρια στα 45,26 δολάρια το βαρέλι.

«Η κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, τη στιγμή που εντείνεται η διεθνής πιστωτική κρίση, απειλεί σήμερα να ρίξει τις τιμές πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι βραχυπρόθεσμα», αναφέρει σε σημείωμά της η Goldman Sachs.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η οποία νωρίτερα φέτος προέβλεπε άνοδο της τιμής πετρελαίου στα 200 δολάρια το βαρέλι, έχει «ψαλιδίσει» πλέον τις εκτιμήσεις της για την τιμή του αμερικανικού αργού το 2009 στα 45 δολάρια το βαρέλι. Εκτιμά, δε, ότι πιθανόν να υποχωρήσει βραχυπρόθεσμα έως και στα 30 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα