ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 15:12
UPD:15:13
REUTERS/Mike Blake

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969, καθώς οι εργοδότες προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατήσουν τους εργαζομένους εν μέσω ανοίγματος θέσεων εργασίας σχεδόν ρεκόρ και μειωμένης συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό.

Τα αρχικά αιτήματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 28.000 σε 187.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη.

Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις για κρατικά επιδόματα μειώθηκαν στο 1,35 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 12 Μαρτίου, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1970.

Η πτώση των απαιτήσεων συνάδει με μια αγορά εργασίας στην οποία οι εργοδότες προσπαθούν απεγνωσμένα να διατηρήσουν τους εργαζομένους και να προσελκύσουν νέους. Οι αιτήσεις θα πρέπει να παραμείνουν χαμηλές, καθώς ο συνδυασμός της φθίνουσας αποταμίευσης και του υψηλού πληθωρισμού δεκαετιών αυξάνει τα οικονομικά κίνητρα των Αμερικανών για εργασία.

Το επίπεδο των απαιτήσεων είναι το χαμηλότερο της περιόδου της πανδημίας, αντικατοπτρίζοντας μια αγορά εργασίας που ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζέρι Πάουελ περιέγραψε ως «σφιχτή σε ανθυγιεινό επίπεδο» την περασμένη εβδομάδα. Ανέφερε επίσης εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ένα ιστορικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα