Χρηματιστήρια: Νευρικότητα στους δείκτες με το βλέμμα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:01
UPD:14:02
REUTERS/STAFF

Με ήπιες απώλειες 0,57% κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 849 μονάδες, και ενώ η αβεβαιότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία διατηρείεται. Οι τράπεζες υποχωρούν 0,53%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,61%, ενώ στο -0,44% βρίσκεται ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, πτωτικά κινούνται  Πειραιώς -1,5% και  Εurobank -0,90%. Ήπια άνοδο σημειώνουν Εθνική και Alpha Bank. Στα μη τραπεζικά blue chips, υποχωρούν Τιτάν -2%, Aegean και ΔΕΗ. Με κέρδη άνω του 1% συνεχίζει η Lamda.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, παρουσία του Τζο Μπάιντεν, ενώ θα ακολουθήσουν οι Σύνοδοι G7 και Ε.Ε.. Προειδοποίηση Στόλτενμπεργκ ότι η χρήση χημικών όπλων θα άλλαζε θεμελιωδώς τη φύση της σύγκρουσης. Περισσότερα όπλα ζητάει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και καλεί σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου το Πεντάγωνο διαπιστώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν και στήνουν θέσεις άμυνας.

Χωρίς κατεύθυνση κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις βασικές συναντήσεις στις Βρυξέλλες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διολίσθησε 0,2% αργά το πρωί, αντιστρέφοντας τα προηγούμενα κέρδη. Τα αποθέματα λιανικής υποχώρησαν 1,4% ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 1,1%. Απώλειες 0,24% καταγράφει ο γερμανικός DAX. Κέρδη 0,2% για τον FTSE του Λονδίνου, οριακές μεταβολές για τον CAC στο παρίσι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στις Βρυξέλλες καθώς συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρευρίσκεται στις συναντήσεις και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ μέσω βίντεο.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα