ΕΦΕΤ: Εχει αποσυρθεί σχεδόν όλη η επιμολυσμένη με διοξίνες μορταδέλα

Προληπτική απόσυρση βοδινού κρέατος Ιρλανδίας
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 17:05

Στην απόσυρση από την αγορά σχεδόν της συνολικής ποσότητας της επιμολυσμένης με διοξίνες μορταδέλας έχουν προχωρήσει τα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Επίσης, η εταιρεία «ΜΑΚΡΟ Cash & Carry», αποσύρει προληπτικά βοδινό κρέας, προέλευσης Ιρλανδίας, ώστε να διενεργηθούν όλοι οι σχετικοί έλεγχοι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μέχρι σήμερα, έχουν αποσυρθεί περίπου 1.250 κιλά από τα 1.350 που διακίνησε η εταιρεία «ΤΣΕΛΕΜΠΗΣ Β. & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΑΥΛΟΣ». Υπενθυμίζεται πως η επιμολυσμένη ποσότητα είχε παραληφθεί από την ιταλική επιχείρηση «Alcisa».

Σχετικά με την προληπτική απόσυρση από την εταιρεία «ΜΑΚΡΟ Cash & Carry», σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, αφορά σε τέσσερις κωδικούς βόειου Angus νωπού κρέατος και χωρίς να υπάρχουν εργαστηριακά αποτελέσματα, με ημερομηνία λήξης 05.01.2009, ήτοι φιλέτο (κωδικός 76700), μπριζόλα με οστό (κωδικός 76800), μπριζόλα άνευ οστού (κωδικός 76900) και κόντρα χωρίς οστό (κωδικός 77000).

Η εταιρεία παρέλαβε περίπου 480kg, από τα οποία έχουν ήδη αποσυρθεί περίπου τα 200 kg. Η διαδικασία απόσυρσης συνεχίζεται.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με επίσημη δήλωση του αρμόδιου Υπουργού της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας το δυνητικώς επιμολυσμένο με διοξίνες βοδινό κρέας ανέρχεται περίπου στο 0.2% της συνολικής ετήσιας παραγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα