Σωσίβιο στο ψηφιακό ρούβλι αναζητεί η Ρωσία

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 14:50
UPD:14:51
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

Η Κάτω Βουλή της Ρωσίας ενέκρινε ψήφισμα, το οποίο προβλέπει ότι το Ψηφιακό Ρούβλι (που ετοιμάζεται να εκδώσει πολύ σύντομα η κεντρική τράπεζα της χώρας) θα θεωρείται αποθεματικό νόμισμα. 

Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ηγέτης κόμματος της αντιπολίτευσης, που προώθησε το ψήφισμα ΄καλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό το Ψηφιακό Ρούβλι, ώστε να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις. 

«Το ψηφιακό ρούβλι θα πρέπει να καταστεί ένα νόμισμα επενδύσεων και ένα αποθεματικό νόμισμα για τη Ρωσία» είπε ο Μιρόνοφ, προσθέτοντας ότι θα δώσει στη ρωσική οικονομία τη χρηματοδότηση που χρειάζεται, χωρίς να ωθήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό. 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε εν τω μεταξύ για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα κρυπτονομίσματα στην παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως γράφει η γερμανική ιστοσελίδα Finanzen.net.

«Υπάρχει σίγουρα μια προσπάθεια αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιηθούν τα κρυπτονομίσματα  για να παρακαμφθούν οι κυρώσεις που πολλές χώρες έχουν επιβάλει στη Ρωσία», δήλωσε η Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέδριο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε για έναν «ορισμένο αριθμό παραγόντων - ατόμων και εταιρειών που προφανώς προσπαθούν να μετατρέψουν τα ρούβλια τους σε κρυπτονομίσματα».

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επισημάνει σε όλους όσοι εμπλέκονται σε ανταλλαγές, συναλλαγές και υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα ότι είναι συνεργοί στην προσπάθεια αποφυγής των κυρώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα