Lavipharm: Ενδιαφέρον από επενδυτή για δάνειο της θυγατρικής στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 12:11

Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτή για την «αγορά» του δανείου της θυγατρικής της εταιρείας στις ΗΠΑ, Lavipharm Corp., από τον πιστωτή, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της η Lavipharm.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, στην περίπτωση που καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον πιστωτή και τον επενδυτή, ο τελευταίος (ως εκδοχέας των απαιτήσεων από την πίστωση) θα χορηγήσει περίοδο χάριτος προς τη Lavipharm Corp. (με αναστολή πληρωμής κεφαλαίου και τόκων) μέχρι την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Lavipharm, ο επενδυτής επί του παρόντος διεξάγει έλεγχο (due diligence) στη Lavipharm Corp. και επίκειται η υπογραφή συμφωνίας, με βάση την οποία ο πιστωτής δεσμεύεται να μην προβεί σε μέτρα εκτέλεσης μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2009, ώστε να ολοκληρωθεί το due diligence και οι διαπραγματεύσεις με τον πιστωτή με στόχο την επίτευξη κοινά αποδεκτής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός πιστωτής της θυγατρικής εταιρείας στις ΗΠΑ κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής τόκων.

Κατά συνέπεια, το σύνολο του ποσού της πίστωσης ύψους 42,5 εκ. δολ. πλέον τόκων κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΒΙ



Σχολιασμένα