Γ. Πλακιωτάκης: Κανείς δεν δικαιούται δια της βίας να αλλάξει τα σύνορα στην Ευρώπη

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 12:57
UPD:13:05
ΥΝΑΝΠ

Για το Ουκρανικό, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή αλλά και την ασφάλεια των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται στα λιμάνια της εμπόλεμης χώρας συζήτησαν νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κι ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, στο ΥΝΑΝΠ.

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τον πρέσβη της Ουκρανίας για την «ιδιαιτέρως παραγωγική» συζήτησή τους σχετικά με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη και την Αζοφική θάλασσα, σε συνέχεια και της πρωτοβουλίας της γαλλικής προεδρίας, στην οποία η Ελλάδα ανταποκρίθηκε «πρώτη και άμεσα».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, συζητήθηκε και το ζήτημα της ασφάλειας των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται σε λιμάνια της Ουκρανίας.

«Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, στο πλευρό της διεθνούς νομιμότητας και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, στο πλευρό της Ειρήνης. Κάνεις δεν δικαιούται δια της βίας να αλλάξει τα σύνορα στην Ευρώπη. Η χώρα μας έδειξε και δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής, που προκαλεί χιλιάδες αθώα θύματα και καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου» επανέλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα