ΟΤΟΕ: Να καταργηθούν οι εισπρακτικές εταιρείες

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 17:07

Την απαγόρευση της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, ζήτησε το προεδρείο της ΟΤΟΕ σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από τη συνάντησε η ΟΤΟΕ «είναι αντίθετη με τη λειτουργία αυτών των εταιριών, γιατί υποκαθιστούν μέρος των αρμοδιοτήτων του τραπεζικού επαγγέλματος και κυρίως γιατί εφαρμόζουν μια ξένη, αντισυμβατική και παράνομη πρακτική είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που τορπιλίζει την εμπιστοσύνη και την καλή πίστη μεταξύ τραπεζών και συναλλασσόμενου κοινού».

«Ασκεί ψυχολογικές πιέσεις, διαπομπεύοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διασύροντας την κοινωνική και οικονομική ζωή των δανειοληπτών των τραπεζών, αφού οι εταιρίες αυτές χρησιμοποιούν απόρρητα προσωπικά δεδομένα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στο αίτημα της ΟΤΟΕ –σύμφωνα με την ανακοίνωση- δήλωσε πως «δεν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης αυτών των εταιριών, αλλά η Κυβέρνηση, επειδή γνωρίζει το πρόβλημα, έχει ετοιμάσει ένα Νομοσχέδιο που θα βάζει κανόνες και θα ρυθμίζει τη λειτουργία αυτών των εταιριών», που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την καταγραφή – μαγνητοφώνηση των συνομιλιών των υπαλλήλων με τους δανειολήπτες.

Η Ομοσπονδία δεσμεύθηκε να αποστείλει άμεσα σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Ανάπτυξης, με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της για τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα