Πρόστιμα $800 εκατ. και €395 εκατ. στη Siemens για διαφθορά

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 19:31
UPD:19:40

Σε πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων καταδικάστηκε ο γερμανικός όμιλος Siemens με την κατηγορία της διαφθοράς στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει συμβόλαια, όπως έγινε γνωστό από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, στη Siemens επιβλήθηκε πρόστιμο 450 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο προστίθενται 350 εκατομμύρια δολάρια για να τεθεί τέρμα στις διώξεις που ασκήθηκαν από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, την Securities and Exchange Commission (SEC), σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε από δικαστήριο της Ουάσινγκτον.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η SEC κάλεσαν τους δημοσιογράφους στις 20.00 ώρα Ελλάδας για να δώσουν διευκρινίσεις γιαυτό που χαρακτηρίζουν ως ιστορική "καμπή" στην εφαρμογή του νόμου κατά της διαφθοράς που προκύπτει από τις πρακτικές ξένων εταιρειών.

Η Siemens ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι καταδικάστηκε σε πρόστιμο 395 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική δικαιοσύνη για το ίδιο λόγο. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως η εταιρεία αποδέχεται την κύρωση που της επιβλήθηκε από την εισαγγελία του Μονάχου, και ότι στο εξής οι διώξεις σε βάρος της στην Γερμανία σταματούν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα