Αγορές: Ισχυρή άνοδος με το βλέμμα στην Ουκρανία και τη Fed

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 13:36
UPD:13:37
Shutterstock

Ισχυρή άνοδο 3,68% καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 855 μονάδες και τις τράπεζες στο 7%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 4%, με τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης να σημειώνει άνοδο 2,2%.

Στο ταμπλό στις τράπεζες, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Εθνική +7% και ακολουθούν Eurobank +6,5%  Alpha Bank +6,2% και Πειραιώς +4,8%. 

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για ορισμένα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε ελπίδες ενός ευρύτερου συμβιβασμού. 

Ο Πεσκόφ από την πλευρά του διευκρίνισε ότι μία ουδέτερη Ουκρανία με στρατό θα μπορούσε να αποτελέσει συμβιβαστική λύση. Είχε προηγηθεί η επισήμανση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι Ρώσοι εμφανίζονται πιο «ρεαλιστές» στις συνομιλίες. Το σφυροκόπημα ωστόσο του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων συνεχίζεται.

Άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα και στη Fed

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές αναμένουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία νομισματικής πολιτικής και οικονομικές προβλέψεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύτηκε 2,2% υψηλότερα το πρωί της Τετάρτης, με όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει ισχυρή άνοδο 3,11. Ο FTSE του Λονδίνου καταγράφει κέρδη 1,27%. Ο CAC σημειώνει άνοδο 3,71%.

Οι μετοχές της BMW σημείωσαν άνοδο 1,9% στον γερμανικό δείκτη DAX, παρά την προειδοποίηση του γερμανικού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι δεν μπορεί να δώσει ακριβείς οδηγίες εν μέσω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να αναμένονται διακοπές παραγωγής υπό το φως του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι παρατηρητές αναμένουν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα προσφέρει μια νέα τριμηνιαία πρόβλεψη που θα μπορούσε να υποδεικνύει πέντε ή έξι ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος. Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει απόφαση για τα επιτόκια και οικονομικές προβλέψεις την Τετάρτη, την οποία θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον πρόεδρο της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα