Alpha Bank: Ξεκινά ο μετασχηματισμός της Alpha Αστικά Ακίνητα

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 19:10
UPD:21:04
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

H διαδικασία για το μετασχηματισμό της Alpha Αστικά Ακίνητα σε εταιρεία με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων αποφάσισε η Alpha Bank στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την εξεύρεση συνεπενδυτή.

Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι η χρήση εισηγμένης εταιρείας για την πραγματοποίηση της Κοινοπραξίας Skyline δεν είναι στις προθέσεις των υποψηφίων επενδυτών, καθώς, μεταξύ άλλων, επιβαρύνει χρονικά και διαδικαστικά τη συναλλαγή λόγω των αυξημένων διατυπώσεων, που θέτει η κείμενη νομοθεσία για τις συναλλαγές επί εισηγμένων εταιρειών. Έτσι, ζητήθηκε να επιλεγεί το αντίστροφο σχήμα.

Τα ακίνητα του Project Skyline (περιλαμβανομένων και αυτών της Alpha Αστικά Ακίνητα) θα μεταβιβαστούν σε μη εισηγμένη εταιρεία η οποία θα αποτελέσει τη βάση της κοινοπραξίας μεταξύ επενδυτή και Alpha Bank.

Η μεταβίβαση των ακινήτων από την Αlpha Αστικά Ακίνητα προς το επενδυτικό όχημα της Κοινοπραξίας, θα γίνει με την τήρηση του συνόλου των προϋποθέσεων και με όλα τα εχέγγυα της κείμενης νομοθεσίας (αποτιμήσεις ακινήτων από τρίτους ανεξάρτητους απομιμητές, δημοσίευση αποτίμησης κτλ.) για συναλλαγές μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών. 

Περαιτέρω, ο μετασχηματισμός της Alpha Αστικά Ακίνητα σε εταιρία αποκλειστικού σκοπού παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων θα οδηγήσει σε ανάπτυξη εργασιών καθώς πλέον η εταιρεία θα καλύπτει το σύνολο των εταιρειών του Ομίλου της Alpha Bank, ενώ, πέραν της παροχής υπηρεσιών προς τη Skyline και των Εταιρειών του Ομίλου, θα είναι σε θέση να παρέχει αντίστοιχα ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τρίτους.

Ο τομέας παροχής υπηρεσιών της Alpha Αστικά Ακίνητα , που μέχρι σήμερα αντιστοιχούσε σε ποσοστό περί το 75% του κύκλου εργασιών της, αναμένεται με την ενίσχυσή του να καλύψει την απώλεια εισοδήματος από ενοίκια, που θα προκληθεί από τη μεταβίβαση των ακινήτων, και να δημιουργήσει περαιτέρω περιθώρια κερδοφορίας.

Ως προς την Alpha Αστικά Ακίνητα , δεν υπάρχει καμία απόφαση για την έξοδό της από το ΧΑ. Η Εταιρεία παραμένει εισηγμένη ενώ θα προχωρήσει κανονικά ο εταιρικός της μετασχηματισμός της και εν συνεχεία η συναλλαγή Skyline.

H  επιλογή από την Alpha Bank του προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή για τη συναλλαγή Skyline και ο μετασχηματισμός της εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωση εν συνόλω της συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα έως το τέλος του 2022.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα