Διεύρυνε το ράλι του ο χρυσός

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 06:12
UPD:06:23

Διεύρυναν το ράλι τους οι τιμές του χρυσού στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών μετά τη μείωση του κόστους δανεισμού από τη Federal Reserve των ΗΠΑ, ωθώντας χαμηλότερα το δολάριο και αυξάνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Η Fed μείωση τα επιτόκια μεταξύ του μηδέν και του 0,25%, από το 1%. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα «χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να προάγει την συνέχιση της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης και να διαφυλάξει τη σταθερότητα των τιμών». Το δολάριο υποχώρησε έως 2,1% έναντι του καλαθιού των έξι κυριοτέρων νομισμάτων.

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσαν άνοδο έως τα 857,50 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στα υψηλότερα επίπεδα για πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τις 15 Οκτωβρίου. Η τιμή του χρυσού έκλεισε στα 842,70 δολ. η ουγγιά, 6,20 δολ. υψηλότερα. Στις 3:11 μ.μ. ο χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 852,80 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός στις 17 Μαρτίου αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 1.033,90 δολ. η ουγγιά. Η μείωση των επιτοκίων ώθησε το δολάριο στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι του ευρώ τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα