Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες οδηγούν την ανάκαμψη

Ράλι των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 14:07
UPD:14:12
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για δεύτερη διαδοχική συνεδριάση οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινούνται ανοδικά, καθώς διαφαίνονται αχνά κάποιες ελπίδες για πρόοδο στο διπλωματικό μέτωπο. Αν και οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συνεχίσει το σφυροκόπημα μεγάλων ουκρανικών πόλεων, οι επενδυτές ελπίζουν σε τερματισμό του πολέμου. Την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί και το Χρηματιστήριο της Αθηνάς. 

Λίγο πριν τις 14:00 ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. καταγράφει άνοδο 1,3% και προσεγγίζει τις 840 μονάδες. Νωρίτερα είχε ενισχυθεί περισσότερο από 2%. Τη σημερινή ανάκαμψη «οδηγούν»  οι τράπεζες, με τον δείκτης τους στο +3%. Άνοδο περίπου 2,3% παρουσιάζει επίσης ο κλάδος ακίνητης περιουσίας, ενώ κέρδη της τάξης του 1,3% με 1,5% εμφανίζουν πρώτες ύλες και κατασκευές. 

Να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των δεικτών του χρηματιστηρίου κινούνται σε θετικό έδαφος. Εξαίρεση αποτελούν ο κλάδος καταναλωτικών προϊόντων με πτώση 0,7% και εκείνος των ταξιδιών - αναψυχής με οριακές απώλειες. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,6%, έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί περισσότερο από 1%. Σε ράλι επιδίδονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τον κλάδο τους στο +4%. Άλμα 6,6% για τη Volkswagen. Σημαντικά κέρδη (2,8%) και για τις τράπεζες. Στον αντίποδα υπό πίεση βρίσκονται οι μεταλλευτικές. 

Πιο δυναμική είναι η άνοδος για τις γερμανικές μετοχές, με τον DAX να ενισχύεται 1,7%, έχοντας νωρίτερα φτάσει έως και το +2,3%. Κέρδη 1,35% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. Πιο συγκρατημένη η άνοδος για Παρίσι και Λονδίνο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα