Από αύριο η καταβολή της ενίσχυσης των €10.000

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 12:55
UPD:13:25

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, πιστώθηκε στην Αγροτική Τράπεζα ειδικός λογαριασμός από τον οποίο θα καταβάλλεται από αύριο Πέμπτη 18-12-2008, η άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 50 εργαζομένους, για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων.

Η καταβολή των ενισχύσεων αυτών γίνεται βάσει υπευθύνων δηλώσεων του ν.1599/1996 των δικαιούχων και βεβαιώσεων της Πυροσβεστικής ή της τοπικής Αστυνομικής Αρχής ή του οικείου Δήμου ή του τοπικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, συστήνεται Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή για την εποπτεία και τον συντονισμό των Τριμελών Επιτροπών, που συγκροτούνται από τους εκπροσώπους των τοπικών Επιμελητηρίων, των οικείων Συλλόγων και του ΥΠ.ΟΙ.Ο., με αντικείμενο τη χορήγηση βεβαιώσεων με τις οποίες πιστοποιείται ότι οι επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες έχουν πληγεί στη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων, το ύψος των σχετικών ζημιών σε κτίρια, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό, πρώτες και βοηθητικές ύλες και εμπορεύματα, καθώς και η πιθανή ασφαλιστική αποζημίωση που δικαιούνται να λάβουν οι πληγέντες για οποιαδήποτε από τις ζημιές αυτές.

Η Επιτροπή αποτελείται από τον κ. Γιάννη Σιδηρόπουλο, Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΟΙ.Ο., ως Πρόεδρο και τους κ. Γεώργιο Κασιμάτη, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Δημήτριο Αρμενάκη, Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και Δημήτριο Ασημακόπουλο, Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ως μέλη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα