Pegasus: Γιατί ο τουρκικός αερομεταφορέας σταματάει τις πτήσεις προς τη Ρωσία

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 12:52
UPD:12:56
https://www.flypgs.com/en

Ο τουρκικός low-cost αερομεταφορέας  Pegasus Airlines θα αναστείλει τις πτήσεις από και προς τη Ρωσία λόγω «λειτουργικών κινδύνων» που προκύπτουν από τις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, όπως αναφέρει. Η Turkish Airlines εξακολουθεί να πετά σε 36 ρωσικές πόλεις.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος διεθνής προορισμός της Ρωσίας, με 4,5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες να την επισκέπτονται το 2021.

Ειδικότερα, η Pegasus θα σταματήσει τα δρομολόγιά της προς έξι ρωσικούς προορισμούς από την Κυριακή έως τις 27 Μαρτίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία. Τα τιμωρητικά μέτρα της ΕΕ, που εφαρμόστηκαν τον Φεβρουάριο, έχουν δημιουργήσει κινδύνους για την ασφάλιση, τη χρηματοδοτική μίσθωση, τη λειτουργία και τη συντήρηση, σημειώνει. 

Περίπου 40 χώρες έχουν απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες τον εναέριο χώρο τους, με αποτέλεσμα η Μόσχα να εισαγάγει αμοιβαίες απαγορεύσεις.

Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αν και καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αρνήθηκε να προχωρήσει σε κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας καθώς προσπαθεί να διατηρήσει καλές διπλωματικές σχέσεις και με τις δύο χώρες. Έχει μάλιστα αναδειχθεί σε σημαντικό παίκτη στις διπλωματικές προσπάθειες για ειρηνική λύση, έχοντας καταφέρει να φιλοξενήσει την πρώτη συνάντηση μεταξύ των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια. 

naftemporiki.gr

 Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα