Αγορές: Η άκαρπη συνάντηση στην Αττάλεια παρασύρει τα Χρηματιστήρια

Απώλειες 1,9% για τον Γενικό Δείκτη
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 14:11
UPD:14:12
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις 807 μονάδες και με πτώση 1,9% κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά και την μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Λαβρόφ και Κούλεμπα στην Αττάλεια της Τουρκίας. Η συνάντηση που δεν απέφερε απτά αποτελέσματα «παρέσυρε» τις τράπεζες που υποχωρούν 4,8%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 2,33%, ενώ απώλειες 1,38% καταγράφει ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στις τράπεζες, την μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Εθνική -6% και ακολουθούν Πειραιώς, Alpha Bank -4% και Eurobank -3%. Η Eurobank ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματά της για το δ' τρίμηνο 2021. Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι περισσότερες μετοχές αυτήν την ώρα, με μόνη εξαίρεση την Σαράντης (+1,4%).

Στις Βερσαλλίες συναντώνται απόψε και αύριο οι 27 ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ. Πρόκειται για μια άτυπη σύνοδο κορυφής, που συγκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος, με στόχο να οριστεί ένα «νέο ευρωπαϊκό μοντέλο, ικανό να εγγυηθεί την ικανότητα της ΕΕ να ασκήσει επιρροή στον κόσμο του αύριο».

Εμπορεύματα και ΕΚΤ στο επίκεντρο της Ευρώπης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη εν μέσω μιας ασταθούς εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1% μέχρι αργά το πρωί, με τα αυτοκίνητα να υποχωρούν 3,7% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια έπεσαν στο κόκκινο. Οι βασικοί πόροι σημείωσαν άνοδο 0,6%.

Με απώλειες 2,9% διαπαραγματεύεται ο DAX στη Φρανκφούρτη. Ο FTSE του Λονδίνου χάνει 2%. Ισχυρές απώλειες 2,7% καταγράφει και το Παρίσι.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτινάχθηκαν την Πέμπτη, παίρνοντας τη σκυτάλη από μια ολονύκτια άνοδο στη Wall Street, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώνει άλμα σχεδόν 4% για να οδηγήσει σε περιφερειακά κέρδη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα