Bitcoin: Άλμα άνω του 8% μετά το διάταγμα Μπάιντεν

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 15:30
UPD:15:34
Shutterstock

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, αφού ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο εκτελεστικό του διάταγμα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, μετά και την προηγηθείσα δήλωση της Τζάνετ Γέλεν, που αποκάλυψε την επικείμενη ρυθμιστική παρέμβαση των ΗΠΑ.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 42.118,73 $, περίπου 8% υψηλότερα. Το ethereum ενισχύεται κατά 6,5% στα 2.755 δολάρια, το solana σημειώνει άνοδο 6%.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη πλαισίου για την ανάπτυξη κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, κάτι που οι επικριτές λένε ότι θα μπορούσε να αφήσει τη βιομηχανία της χώρας πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διατηρήσουν την τεχνολογική ηγεσία σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο, υποστηρίζοντας την καινοτομία, ενώ μετριάζουν τους κινδύνους για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις, το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το κλίμα», αναφέρει το εκτελεστικό διάταγμα.

Η πολιτική του Μπάιντεν απαιτεί μέτρα για την προστασία των Αμερικανών καταναλωτών, επενδυτών και επιχειρήσεων, καθώς και για την προστασία των ΗΠΑ και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και τον μετριασμό του συστημικού κινδύνου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα