Ικανοποίηση ΣΕΤΕ για τα μέτρα στήριξης του Τουρισμού

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 17:13

Τα μέτρα στήριξης για τον τουριστικό τομέα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Πρωθυπουργό αναμένεται να βοηθήσουν τόσο στην αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης, όσο και να ενισχύσουν στο άμεσο μέλλον την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σε ανακοίνωσή του.

«Με τα ανακοινωθέντα μέτρα, σημειώνεται, ικανοποιούνται αφενός μεν ορισμένα από τα διαχρονικά αιτήματα του τουριστικού τομέα, αφετέρου δε τίθενται οι βάσεις για ορθολογική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον».

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της τουριστικής οικονομίας αναμένεται να λειτουργήσουν ευεργετικά για το σύνολο της οικονομίας, δεδομένων των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων του τουρισμού.

Κύριος και πρωταρχικός στόχος -υπογραμμίζεται- είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, στόχος ο οποίος καθίσταται επιτεύξιμος από τη στιγμή που διευκολύνεται η ρευστότητα και μειώνεται το κόστος λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, ενισχύεται η προσπάθεια διατήρησης του επιπέδου της ζήτησης στα περσινά επίπεδα, ενώ δρομολογούνται και επιταχύνονται λύσεις σε μία σειρά δυσλειτουργιών επί επενδυτικών και φορολογικών θεμάτων.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, «η ιδιαίτερη αναφορά στην άμεση υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 για χρηματοδότηση δράσεων τουριστικών υποδομών δημιουργεί προσδοκίες για την ανάδειξη και ενίσχυση του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουριστικού τομέα στο σύνολο της οικονομίας».

Καταλήγοντας, ο ΣΕΤΕ, αφού σημειώνει πως προσδοκά την άμεση εφαρμογή τους, θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι αποτέλεσμα και της ενιαίας εκπροσώπησης του τουριστικού τομέα, «όπως αυτός εκφράζεται από το σύνολο των φορέων και επιχειρήσεων του τουρισμού που μετέχουν ως Μέλη στο Σύνδεσμο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα