ΒΕΘ: Αίτημα για επαναφορά του αφορολόγητου

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 15:59

«Πιο αναπτυξιακό, πιο ρεαλιστικό και με κοινωνική ευαισθησία» προϋπολογισμό ζήτησε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Σωτήρης Μαγόπουλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα σημειώνεται πως πως ο κ. Μαγόπουλος τόνισε ακόμη πως απαιτούνται άμεσα η επαναφορά του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ στα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών/ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και η μείωση του ΦΠΑ και της φορολογίας των συντελεστών καθαρού κέρδους (κατά 30%).

Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των φορέων για το ενιαίο τέλος ακινήτων και να δοθούν ικανοποιητικές χρονικές παρατάσεις για περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 2000-2006 και ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, με τους παρισταμένους να καταδικάζουν «την αψυχολόγητη ενέργεια του ειδικού φρουρού», επισημαίνοντας όμως «ότι ο θάνατος ενός ανηλίκου, ακόμη και κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες, δεν μπορεί να επισύρει σειρά καταστροφικών εκδηλώσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Οι ΜΜΕ νιώθουν ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα και αγωνιούν για το αν θα κατορθώσουν να επιβιώσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα