Αγορές: Συνεχίζεται η διόρθωση στο Χ.Α. - Νευρικότητα στην Ευρώπη

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 13:36
UPD:14:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διορθώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,5% στις 844, ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούν ανελέητα την Ουκρανία, και όπως φαίνεται σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο.

Οι Τράπεζες καταγράφουν απώλειες άνω του 3%. Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίσης χάνει 2,1%, ενώ ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο -1,88%.

 Στα μη τραπεζικά blue chips οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται σε ΔΕΗ και σε Coca Cola (-7%).

Σε τροχιά απογείωσης βρίσκονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς μαίνεται για 7η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να κλιμακώνει συνεχώς την επίθεσή της, βομβαρδίζοντας ανελέητα το Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη. Η τιμή του μπρεντ ενισχύεται 5% στα 110,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ εκείνη του αμερικανικού αργού καταγράφει ανάλογη άνοδο στα 108,25 δολάρια το βαρέλι.

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς η γεωπολιτική κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται οριακά ανοδικά στο +0,1%. Τα αυτοκίνητα υποχώρησαν 1,8% ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν κατά 3,7% λόγω της άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Το ασταθές ξεκίνημα στην Ευρώπη ήρθε μετά από μικτές συναλλαγές στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού στη διάρκεια της νύχτας, με τις μετοχές στην περιοχή να υποβαθμίζονται από τις ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Στη Φρανκφούρτη αμετάβλητος συνεχίζει ο DAX. Ο FTSE του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 0,73%. Το Παρίσι ενισχύεται 0,65%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου καταγράφονται απώλειες 0,25%.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα