Ανακαλούνται μπαταρίες λιθίου - ιόντων

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 15:18

Την ανάκληση μπαταριών λιθίου - ιόντων ATL P/N 603028-01 για ακουστικά κεφαλής GN Netcon GN9120 ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου μετά από ενημέρωση της χώρα μας μέσω του συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓ Καταναλωτή, οι αρμόδιες αρχές της Δανίας έκριναν ως μη ασφαλείς τις συγκεκριμένου τύπου μπαταρίες Λιθίου - ιόντων. Το προϊόν αυτό είναι κατασκευής Κίνας και σύμφωνα με τη έκθεση εξέτασης, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ανάφλεξης ή εγκαυμάτων λόγω υπερθέρμανσης της μπαταρίας.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί παγκοσμίως 46 περιπτώσεις ατυχημάτων, που προέκυψαν από την υπερφόρτιση της μπαταρίας. Το προϊόν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα από την εταιρεία Σ. ΤΣΙΡΗΣ - ΤELEHERMES ΕΠΕ, σε ποσότητα 80 τεμαχίων και έχει διατεθεί στην αγορά από διάφορα καταστήματα και μεταπωλητές.

Η εισαγωγική εταιρεία, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει ενημερώσει τα καταστήματα πώλησης ώστε να αποσύρουν τα εναπομείναντα τεμάχια. Στους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν συστήνεται να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στην εν λόγω εταιρεία, ώστε να γίνει αντικατάσταση με νέες, ασφαλείς μπαταρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενου μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Σ. ΤΣΙΡΗΣ - ΤELEHERMES ΕΠΕ στα τηλέφωνα 210 9769010 και 9715355 (κ. Παρούσης).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα