Ενισχυμένη, αν και δεύτερη, η Google στην Κίνα

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 18:03

Ενθαρρυντικός είναι ο απολογισμός των τεσσάρων μηνών που μεσολάβησαν μετά το ντεμπούντο της Google Music Onebox, της τεράστιας βάσης μουσικών δεδομένων στην ενδοχώρα της Κίνας.

Ωστόσο, η Google δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τον βασικό της ανταγωνιστή, την εταιρεία Baidu.

Μέσω της Onebox, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Αύγουστο, γίνεται σήμερα αναπαραγωγή ή λήψη ενός εκατ. μουσικών κομματιών ημερησίως, σύμφωνα με τον εταίρο της Google που λειτουργεί τη διαδικτυακή τοποθεσία ψηφιακής μουσικής Top100.cn.

Σύμφωνα με τον Γκάρι Τσεν, διευθύνοντα σύμβουλο της Orca Digital, στην οποία ανήκει η Top100.cn, η εταιρεία φιλοδοξεί να καταγράψει έσοδα 14,6 εκατ. δολαρίων το πρώτο έτος λειτουργίας της, μετά την επίσημη έναρξη του Onebox, τα μισά εκ των οποίων θα αποδοθούν στη βιομηχανία μουσικής.

Σύμφωνα με την κρατική εταιρεία ερευνών Chinese Internet Network Information Center, οι διαδικτυακές τοποθεσίες μουσικής είναι η πιο δημοφιλής διαδικτυακή εφαρμογή στην Κίνα, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί 253 εκατ. διαδικτυακούς χρήστες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Κίνα είναι η χώρα με τους περισσότερους διαδικτυακούς χρήστες παγκοσμίως, αν και η μουσική βιομηχανία της χώρας πλήττεται σοβαρά από την πειρατεία της ψηφιακής μουσικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα