ΕΕΤΤ: Κυρίαρχο μερίδιο αγοράς για τα ΕΛΤΑ το 2007

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 18:59

Το κυρίαρχο μερίδιο αγοράς από πλευράς εσόδων στο σύνολο του ελληνικού ταχυδρομικού κλάδου κατέχουν τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το 2007, με θέμα «Η Ελληνική Ταχυδρομική Αγορά: Στοιχεία και Τάσεις Αγοράς Έτους 2007».

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ κατέχουν μερίδιο αγοράς 60%, ενώ το υπόλοιπο 40% αφορά στους ιδιωτικούς παρόχους που δραστηριοποιούνται στην αγορά υπό καθεστώς Γενικής ή Ειδικής ¶δειας.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη και σε ό,τι αφορά στα μερίδια αγοράς από πλευράς πλήθους διακινούμενων ταχυδρομικών αντικειμένων, τα ΕΛΤΑ διακίνησαν το 2007 το 93% των συνολικών ταχυδρομικών αντικειμένων, και το υπόλοιπο ποσοστό 7% διακινήθηκε από τους ιδιωτικούς παρόχους. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις-κάτοχοι Ειδικής ¶δειας παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών διακίνησαν περίπου 1% των συνολικών ταχυδρομικών αντικειμένων και οι επιχειρήσεις Ταχυμεταφορών - κάτοχοι Γενικής ¶δειας διακίνησαν 6% των συνολικών ταχυδρομικών αντικειμένων.

Η αξία της Ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς ανήλθε σε 717 εκατομμύρια ευρώ έναντι 682 εκατομμυρίων το 2006 παρουσιάζοντας αύξηση 5%, ενώ διακινήθηκαν 770 εκατομμύρια αντικείμενα από 739 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση 4%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα