Βαρομετρικό χαμηλό

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 00:01

«Ψυχρό» ήταν, χθες, το κλίμα στις διεθνείς αγορές μετοχών, εν μέσω επιδείνωσης των προοπτικών για την εταιρική κερδοφορία. Οι συνεδριάσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού χαρακτηρίστηκαν από χαμηλό όγκο συναλλαγών και διολίσθηση των δεικτών σε αρνητικό έδαφος.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, βιομηχανίες βασικών ειδών αλλά και οι «συνήθεις ύποπτοι» των τελευταίων ημερών -οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στην Ευρώπη, σε μία υποτονική συνεδρίαση, τράπεζες, αυτοκινητοβιομηχανίες πετρελαιοβιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 1,5%, στις 810,98 μονάδες.

Η μετοχή της UBS υποχώρησε 4,3%, της BNP Paribas 3,5% και της Santander 3,2%. Απώλειες 7,3% είχε η μετοχή της Volkswagen, μετά την ανακοίνωση της Toyota, ότι θα παρουσιάσει τις πρώτες ετήσιες ζημίες της. Οι BMW και Porche υποχώρησαν σε ποσοστό 3,9% και 1,4% αντίστοιχα. Απώλειες κοντά στο 2% παρουσίασαν οι μεγάλες πετρελαιοβιομηχανίες.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE100 στο Λονδίνο είχε απώλειες 0,88%, ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη 1,23%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 2,31%.

Ανοδικά είχαν κινηθεί νωρίτερα οι ιαπωνικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα