ΥΕΝ: Καθορισμός ύψους επιδομάτων

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 12:21

Με Κοινή Απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάση Παπαληγούρα, και του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαου Λέγκα, καθορίστηκε το ύψος του επιδόματος "οίκοι περίθαλψης" που χορηγεί ο Οίκος Ναύτου στους ασφαλισμένους του για το έτος 2009, σε 180 ευρώ μηνιαίως.

Το επίδομα αυτό καταβάλλεται σε ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 7 του Π.Δ. 8/2005, κατόπιν γνωματεύσεως της Υγειονομικής Επιτροπής του Οίκου Ναύτου και όλες οι χρηματικές παροχές καταβάλλονται στους δικαιούχους με την προσκόμιση στον Οίκο Ναύτου των απαιτούμενων για κάθε περίπτωση δικαιολογητικών.

Επίσης, με άλλη Κοινή Απόφαση καθορίστηκε το ύψος του εξωιδρυματικού επιδόματος που καταβάλλει ο Οίκος Ναύτου στους ασφαλισμένους του που πάσχουν από τετραπληγία-παραπληγία, σε 629 ευρώ για το έτος 2008 και σε 673 ευρώ για το έτος 2009.

Το ύψος του ανωτέρω επιδόματος είναι ίσο με το ύψος του αντίστοιχου επιδόματος που καθορίζεται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τα έτη 2008 και 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα