Ανοικτά τα καταστήματα του κέντρου την Κυριακή 28/12

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 13:12
UPD:13:21

Δεκτό έγινε από το ΥΠΑΝ το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για έκτακτη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στο δήμο Αθηναίων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008. Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο, το μέτρο θα ισχύσει μόνο για φέτος. Το αίτημα ετέθη και στον Πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεώργιος Βλάχος, είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Νομάρχη Αθηνών (λόγω απουσίας του κ. Σγουρου εκτός Αθηνών) Αντινομάρχη και παρά τω Νομάρχη Χάρη Πασβαντίδη, κατά την οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, διαπιστώθηκε η κοινή προσέγγιση για τη στήριξη της αγοράς της Αθήνας και την υλοποίηση της εν λόγω απόφασης.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι όσοι υπάλληλοι επιλέξουν να εργασθούν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008, θα αμειφθούν με προσαύξηση κατά 75%, καθώς και με μία επιπλέον μέρα άδειας (ρεπό), η οποία θα δοθεί υποχρεωτικά εντός του Ιανουαρίου 2009.

Εναλλακτικά, μετά από κοινή απόφαση των δυο μερών (εργαζόμενοι-εργοδότες), μπορεί η ημέρα απασχόλησης αντί για άδεια να πληρωθεί και σε αυτή την περίπτωση ισχύει επιπλέον προσαύξηση κατά 75%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα