Ψυχραιμία και ήπια κέρδη στις αγορές, με το βλέμμα στην Ουκρανία

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 14:05
UPD:14:06
Shutterstock

Ανοδικά κινούνται οι αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν έναν ισχυρό κύκλο εταιρικών κερδών, ενώ συνέχισαν να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μόσχα δεν ήταν τόσο αυστηρές όσο αναμενόταν, με τους επενδυτές να ευελπιστούν σε αποφυγή μιας γενικότερης σύρραξης.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,24% στις 946 μονάδες. Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται στο +0,15%, ενώ ο Δείκτης Μεσαίας κερδίζει 0,56%. Οι Τράπεζες σημειώνουν άνοδο 0,43%.

Στοο ταμπλό , τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 2,24%, με τις Πειραιώς, Alpha Bank, Σαράντης, Titan να κινούνται με κέρδη άνω του 1%. Κέρδη σημειώνει και η Eurobank. Οριακά υποχωρούν ΑΔΜΗΕ και Coca Cola.

Οι δηλώσεις Πούτιν περί διπλωματίας και διαλόγου «ανακούφισε» την Ευρώπη, με τους δείκτες να διαπραγματεύονται με θετικά πρόσημα. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,64%, ενώ ο FTSE καταγράφει κέρδη 0,33%. Στο Παρίσι, o CAC σημειώνει άνοδο 0,86%, ενώ ο FTSE MIB ενισχύεται 0,51%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 πρόσθεσε 0,6% στα κέρδη του, με τα αυτοκίνητα να σκαρφαλώνουν 2,5% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς οι περισσότεροι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Στα εμπορεύματα το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί στα 91,3 δολάρια το βαρέλι.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα