Τριγμοί στις αγορές δια χειρός Πούτιν

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 08:44
UPD:08:52
REUTERS/ELOISA LOPEZ

Η επιλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν να έλθει σε οριστική ρήξη με τη Δύση, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, αλλά και δίνοντας εντολή για ανάπτυξη «ειρηνευτικών δυνάμεων» στις περιοχές αυτές, που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές, έχει σημάνει συναγερμό στις αγορές. 

Τα ταμπλό στις αγορές μετοχών της Ασίας δείχνουν βαθύ κόκκινο, ενώ οι τιμές του πετρελαίου επιδίδονται σε μίνι - ράλι. Εντονότερες είναι οι ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου ο Hang Seng υποχωρεί 3,1%. Απώλειες 1,7% στο Τόκιο και 1,5% στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Ελαφρώς πιο συγκρατημένη η πτώση στη Σαγκάη, με τον Σύνθετο Δείκτη στο -1,3%. Στο -1% και το Σίντνει. 

Τα futures των ευρωπαϊκών μετοχών αποκαλύπτουν ότι και οι βασικοί δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου θα ανοίξουν με απώλειες άνω του 1%. Χθες το βράδυ στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones, S&P 500 έκλεισαν με συγκρατημένη πτώση, αλλά δεν αποκλείεται σήμερα οι πιέσεις να είναι εντονότερες. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι εξελίξεις στέλνουν το πετρέλαιο σε νέα υψηλά 7,5 ετών. Με άνοδο της τάξης του 2,2% το μπρεντ φτάνει στα 97,4 δολάρια το βαρέλι - για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2014.  Την ίδια ώρα το αμερικανικό αργό με κέρδη άνω του 3,6%  αγγίζει τα 94,4 δολάρια το βαρέλι. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα