Ηγετική παρουσία από τη Nestlé Ελλάς στις “The Most Sustainable Companies in Greece 2022”

Sponsored Content
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 10:20
UPD:10:22

Στην ηγετική ομάδα των “The Most Sustainable Companies in Greece 2022” εντάσσεται η Nestlé Ελλάς. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση η οποία καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον τρόπο με τον οποίο την έχει ενσωματώσει στην επιχειρηματική της λειτουργία. Η διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα αφορά επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν στον τομέα αυτό αλλά και για τη συστημική παρακολούθηση της επίδρασής τους μέσα από πολιτικές, διαδικασίες και δείκτες. Η εταιρεία τονίζει πως έχει ενσωματώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στο όραμα που καθοδηγείται από τον σκοπό της να αναδεικνύει τη δύναμη της διατροφής ενισχύοντας την ποιότητα ζωής για όλους σήμερα και στο μέλλον.

«Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στις επιχειρήσεις – πρότυπα που διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη Βιώσιμης Ανάπτυξης στην χώρα μας. Στη Nestlé Ελλάς έχουμε ενσωματώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στην λειτουργία μας και στο  όραμα που έχουμε για το μέλλον. Ένα όραμα που καθοδηγείται από τον σκοπό μας να αναδεικνύουμε τη δύναμη της διατροφής, ενισχύοντας την ποιότητα της ζωής για όλους, σήμερα και στο μέλλον. Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά, όπως η κλιματική αλλαγή, είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστούμε με τις προτεραιότητες και τις επιταγές του σύγχρονου περιβάλλοντος  ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε με υπευθυνότητα μακροπρόθεσμη αξία για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και για την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Διότι οι επιχειρήσεις ευημερούν όταν οι κοινωνίες ευημερούν», τονίζει από την πλευρά του ο Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς.

Η εταιρεία υιοθετεί απτές δράσεις για την υποστήριξη ενός βιώσιμου συστήματος τροφίμων καθώς και για τη συμβολή στην αντιμετώπιση σύγχρονων περιβαλλοντικών προκλήσεων. Αναπτύσσει καινοτόμα και βιώσιμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών και αξιοποιεί τη δυναμική και τους πόρους, εκεί όπου η δύναμη της διατροφής μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά για τις ζωές των ανθρώπων, για την προστασία και την ενίσχυση του περιβάλλοντος και για τη δημιουργία αξίας. Η εταιρεία εφαρμόζει διαχρονικά τις λειτουργίες της με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον και έχει αναλάβει σημαντικές δεσμεύσεις όπως είναι οι Μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050 και η δημιουργία πλήρως ανακυκλώσιμων ή επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών έως το 2025.

Με βάση τις δεσμεύσεις της για βιώσιμη ανάπτυξη, η Nestlé Ελλάς έχει ήδη πετύχει σημαντικούς στόχους. Συγκεκριμένα όλες οι εγκαταστάσεις της λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, έχει εξαλείψει από όλες τις εγκαταστάσεις της τα πλαστικά μιας χρήσης και τα απορρίμματα προς χώρους υγειονομικής ταφής. Αναπτύσσει και υποστηρίζει προγράμματα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης και υιοθετεί πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στην εφοδιαστική της αλυσίδα . Διευρύνει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της με τη διάθεση φυτικών προϊόντων όπως αυτά της σειράς Garden Gourmet που έχουν εξαιρετική διατροφική αξία και καταναλώνουν πολύ λιγότερους φυσικούς πόρους. Σχεδιάζει τις συσκευασίες της με οδηγό τη δέσμευση της για αυτές, όπως τα μπουκάλια νερού ΚΟΡΠΗ που αποτελούνται από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό. Η προστασία των υδάτινων πόρων είναι κύριο μέλημα της εταιρείας. Στο εργοστάσιο νερού ΚΟΡΠΗ φροντίζει τη σωστή διαχείρισή τους από την άντληση μέχρι την τελική εμφιάλωση των προϊόντων της για την αποφυγή απωλειών και σπατάλης νερού. Tο 2019 το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ έγινε το 1o εργοστάσιο από όλα τα εργοστάσια νερού στην Ελλάδα και από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως που απέκτησε την πιστοποίηση AWS (Alliance for Water Stewardship). Πρόκειται για μια διεθνή πιστοποίηση από εξειδικευμένο ανεξάρτητο φορέα που περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες, αυστηρά κριτήρια, και ενδελεχείς ελέγχους, που βεβαιώνουν την άρτια λειτουργία του εργοστασίου σε σχέση με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία για την ανάδειξη των Most Sustainable Companies in Greece  διενεργείται από τον εξειδικευμένο οργανισμό QualityNet Foundation και τα Ετήσια Αποτελέσματα Αξιολόγησης των επιχειρηματικών επιδόσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη προκύπτουν με βάση τα ESG κριτήρια (Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα