Νομαρχιακό Συμβούλιο: «Ποτέ την Κυριακή»

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 14:55
UPD:20:16

Aπέρριψε το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας το αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) να παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα στα όρια του Δήμου της πρωτεύουσας την προσεχή Κυριακή.

Με την απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, απερρίφθησαν και αντίστοιχα αιτήματα άλλων εμπορικών συλλόγων για άνοιγμα των καταστημάτων και σε άλλους δήμους που υπάγονται στη Νομαρχία Αθηνών.

Κατά της απόφασης τάχθηκε η παράταξη της Υπερνομαρχίας Δράσης, η οποία πρόσκειται στη ΝΔ. Η εισήγηση του αντινομάρχη Χάρη Πασβαντίδη, που αντικατέστησε το Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, ήταν αρνητική, με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε συναίνεση τόσο από πλευράς εργαζομένων, όπως εκφράστηκε δια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, όσο και από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Μετά την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όποιος καταστηματάρχης ανοίξει το μαγαζί του την Κυριακή θα υποστεί τις σχετικές κυρώσεις του νόμου.

Υπενθυμίζεται πως χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είχε κάνει δεκτό το αίτημα του ΕΒΕΑ και του ΕΣΑ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με προεξάρχουσες τη ΓΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, το ΕΚΑ και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Tα καταστήματα θα ανοίξουν»

«Τα καταστήματα θα ανοίξουν», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Παναγής Καρέλας, επισημαίνοντας ότι «η απόφαση δεν στηρίζεται πουθενά. Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μας θέλουν να δουλέψουν, οι συνδικαλιστές έχουν άλλη άποψη».

Να ανοίξουν τα καταστήματά τους αποφάσισαν οι εμπορικοί σύλλογοι Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου και Περιστερίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα