Fashion Box: Αναθεώρηση προβλέψεων για το 2008

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 17:34

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2008 προέβη η διοίκηση της Fashion Box Ελλάς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αναθεώρηση πραγματοποιείται υπό το πρίσμα της απρόσμενης και χωρίς προηγούμενο μειωμένης καταναλωτικής κίνησης στη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων και ειδικότερα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ως άμεση συνέπεια των κινητοποιήσεων και των μεγάλων καταστροφών που πραγματοποιήθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων αυτών, όπως υπογραμμίζεται, αποτυπώνεται εμφανώς στον κλονισμό της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος λειτούργησε ως τροχοπέδη για την επίτευξη πωλήσεων στη διάρκεια του πιο κρίσιμου μήνα ολόκληρης της χρήσης. Με δεδομένο δε ότι το κόστος της FASHION BOX ΕΛΛΑΣ έχει διαμορφωθεί πλέον στο μεγαλύτερο μέρος του για τη χρήση 2008, η όποια απώλεια εσόδων κατά τον τελευταίο μήνα του έτους επηρεάζει άμεσα την λειτουργική κερδοφορία τόσο της μητρικής εταιρείας, όσο και του Ομίλου.

Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει καταλυτική την επίδραση των κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες όχι μόνο οδήγησαν στην περιορισμένη λειτουργία των πιο κεντρικών καταστημάτων της FASHION BOX ΕΛΛΑΣ, αλλά συνέτειναν και στην μείωση της εμπορικής κίνησης γενικότερα.

Η Διοίκηση της FASHION BOX ΕΛΛΑΣ, έχοντας πλέον διαμορφώσει σαφή εικόνα για την εξέλιξη της εμπορικής δραστηριότητας μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης, προχωρά σε αναθεώρηση των αρχικών της εκτιμήσεων για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2008 ως ακολούθως:

Σε επίπεδο Ομίλου, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί στη χρήση 2008 σε ευρώ 30,1 εκατ. έναντι αρχικής πρόβλεψης ευρώ 32,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 5,9% έναντι του 2007.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε ευρώ 2,5 εκατ. έναντι προηγούμενης πρόβλεψης ευρώ 3,3 εκατ., σημειώνοντας μείωση κατά 14,2% έναντι της χρήσης 2007.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ανέλθουν σε ευρώ 1,3 εκατ. έναντι αρχικής εκτίμησης ευρώ 2 εκατ., μειωμένα κατά 27% έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο 2008 σε ευρώ 0,9 εκατ. έναντι προηγούμενης πρόβλεψης ευρώ 1,5 εκατ., μειωμένα κατά 26,8% έναντι της χρήσης 2007.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 2008 σε ευρώ 30,3 εκατ. έναντι προηγούμενης εκτίμησης ευρώ 32,2 εκατ., αυξημένος κατά 7,7% έναντι του 2007. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να διαμορφωθούν σε ευρώ 2,7 εκατ. έναντι αρχικής πρόβλεψης ευρώ 3,8 εκατ., μειωμένα κατά 10,2% έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ανέλθουν σε ευρώ 1,6 εκατ. έναντι προηγούμενης πρόβλεψης ευρώ 2,5 εκατ., μειωμένα κατά 20,3% έναντι του 2007.

Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους αναμένεται να ανέλθουν σε ευρώ 1,1 εκατ. έναντι προηγούμενης πρόβλεψης ευρώ 1,9 εκατ., σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 20,9% έναντι του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα