Νευρικότητα στη Wall Street εν αναμονή των εξελίξεων

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 17:29
UPD:17:32
REUTERS/Brendan McDermid

Οι μετοχές υποχώρησαν στη Wall Steet κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, αφού ο Dow Jones Industrial Average υπέστη τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια του 2022, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν την κλιμακούμενη βία στην Ουκρανία και εξέτασαν την πιθανή πορεία της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% την Παρασκευή, στο τέλος μιας ταραγμένης εβδομάδας για τις αγορές. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,2% και ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 0,2%. Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, με τον Dow να υποχωρεί περισσότερες από 600 μονάδες, τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια του 2022.

Το αργό πετρέλαιο Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς πετρελαίου, υποχώρησε 1,9% στα 91,19 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, καθώς οι προσδοκίες για επιπλέον ιρανική προσφορά εξουδετέρωσαν τις εντάσεις για την Ουκρανία. Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αναφοράς υποχώρησαν 3,1%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6%.

Και οι τρεις μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες ήταν σε πορεία για να σημειώσουν εβδομαδιαίες απώλειες. Οι επενδυτές έχουν δυσκολευτεί με ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με την πιθανότητα κλιμάκωσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε την Πέμπτη για μια επικείμενη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και πρότεινε μια τελευταία διπλωματική συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα