Επιφυλακτικότητα στις αγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Οριακές μεταβολές στην Αθήνα
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 14:07
UPD:14:08
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με οριακές μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται περί τις 950 μονάδες. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία, με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί.

Απώλειες 0,18% σημειώνει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ομοίως και ο Δείκτης Μεσαίας και Χαμηλής Κεφαλαιοποίησης. Οι τράπεζες υποχωρούν 0,41%. 

Στο ταμπλόπτωτικά κινείται η Eurobank, ενώ ακολουθούν Εθνική, Alpha Bank ενώ η Πειραιώς καταγράφει ήπια κέρδη. Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά ξεχωρίζουν ΕΛΧΑ , Jumbo.

Επιφυλακτικότητα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να υποχωρεί 0,17%. Ο FTSE κερδίζει 0,2%, ενώ ο CAC διαπραγματεύεται στο +0,31%. Κέρδη 0,31% καταγράφει ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινούνταν σχεδόν αμετάβλητος αργά το πρωί, με τα οικιακά είδη να προσθέτουν 0,9% ενώ τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 0,7%.

Την ώρα που οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας ετοιμάζονται να συναντηθούν στο Μόναχο, η Ρωσία ανακοινώνει άσκηση με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων υπό τη διεύθυνση του Πούτιν. Μαίνεται εν τω μεταξύ ο πόλεμος αλληλοκατηγοριών, με το Κίεβο να κάνει λόγο για συνεχή αύξηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα και τους φιλορώσους αντάρτες να αποδίδουν στις κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδισμό χωριού.

Περίπου 149.000 στρατιώτες έχει συγκεντρώσει η Ρωσία γύρω από την Ουκρανία και μερικές ακόμα χιλιάδες αναμένεται να φθάσουν στο εγγύς μέλλον, όπως ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ σήμερα στο κοινοβούλιο. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα