Ο Έλον Μασκ κατηγορεί τη SEC για παρενόχληση

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 11:03
UPD:11:49
REUTERS/POOL

Μαίνεται ο πόλεμος του Έλον Μασκ με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να κάνει λόγο για «διαρκή παρενόχληση» δική του και της εταιρείας του Tesla. 

Όλα ξεκίνησαν το 2018 όταν η SEC άνοιξε έρευνα για τον Μασκ ύστερα από το διαβόητο πια Tweet του ότι έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο. Τελικά η Tesla έμεινε στο χρηματιστήριο και ο Μασκ κατηγορήθηκε για προσπάθεια χειραγώγησης της μετοχής. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε έναν διακανονισμό με βάσει τον οποίο ο Μασκ κατέβαλε πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων. Επιπλέον 20 εκατ. δολάρια κλήθηκε να πληρώσει η Tesla.

Έκτοτε ο Μασκ έχει επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις κατά της SEC. Χθες ο δικηγόρος του Άλεξ Σπίρο έστειλε επιστολή σε δικαστήριο με την οποία ζητά ακρόαση για αυτό που περιγράφει ως «παρενόχληση» της Tesla και του ιδρυτή της. Στην επιστολή αναφέρεται μάλιστα ότι η SEC ακόμη δεν έχει διανείμει τα 40 εκατ. δολάρια που έλαβε από τον διακανονισμό στους μετόχους. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα