Εν μέσω αντιδράσεων ανοικτά τα μαγαζιά στην Αθήνα

Κατεβάζουν ρολά στις 6 μ.μ.
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 10:44
UPD:13:51

¶νοιξαν εν μέσω αντιδράσεων στις 10 το πρωί τα καταστήματα του δήμου Αθηναίων, καθώς συνδικαλιστικές οργανώσεις εμποροϋπαλλήλων,μέλη του ΠΑΜΕ και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ διαδήλωσαν στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους ενάντια στην «καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας».

Ένταση δημιουργήθηκε στην Ερμού, καθώς διαδηλωτές αποκλείουν πολλά καταστήματα και απαγορεύουν την είσοδο στους καταναλωτές.

Μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στα μαγαζιά και θέλησαν να πουν στους υπαλλήλους και στους πελάτες πως η σημερινή λειτουργία των καταστημάτων δημιουργεί προβλήματα στη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εάν παγιωθεί το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι καταστηματάρχες κατεβάζουν ρολάς στις 6 το απόγευμα, ενώ σημείωνεται ότι σήμερα είναι ανοικτά επίσης τα κρεοπωλεία στη Βαρβάκειο αγορά της πόλης της Ρόδου, των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης.

Την ίδια στιγμή πολλοί είναι οι έμποροι και καταστηματάρχες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα που έχουν δηλώσει πως θα λειτουργήσουν κανονικά τα μαγαζιά τους, παρά τις συστάσεις των κατά τόπους Νομαρχιών και τις προειδοποίησεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τσουχτερά πρόστιμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα