Αποχωρεί από τη συμφωνία με Dow Chemical το Κουβέιτ

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 09:39

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 50% στη μονάδα κατασκευής πλαστικών της Dow Chemical γνωστοποίησε το Κουβέιτ, αποστερώντας από τη μεγαλύτερη παραγωγό χημικών στις ΗΠΑ κεφάλαια ύψους εννέα δισ. δολαρίων, τα οποία θα διέθετε για την εξαγορά της Rohm & Haas Co.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Dow Chemical, το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου του Κουβέιτ ανέτρεψε την απόφαση που είχε λάβει τον περασμένο μήνα να εγκρίνει τη συναλλαγή, από την οποία θα δημιουργείτο η κοινοπραξία K-Dow Petrochemicals.

Η K-Dow αποτελούσε βασικό μέρος του σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής εταιρείας, ¶ντριου Λίβερις, να περιορίσει την εξάρτηση της Dow Chemical από τα εμπορεύματα και να εξασφαλίσει πρόσβαση σε πετρελαιοειδή χαμηλότερου κόστους, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παρασκευή χημικών.

Αναλυτές επισημαίνουν πως, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, η εταιρεία πιθανόν να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Rohm & Haas, στην οποία συμφώνησε να προχωρήσει τον περασμένο Ιούλιο.

Τόσο ο εκπρόσωπος της Rohm & Haas, Μπράιαν ΜακΠικ, όσο και ο εκπρόσωπος της Dow, Ντέιβ Γουίντερ, αρνήθηκαν χθες να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα