Πάνω από τα 40 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 12:21
UPD:12:22

Πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι πρωτοφανείς ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι πρωτοφανείς ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας – οι οποίες συνεχίζονται για τρίτη μέρα – επανέφεραν στο προσκήνιο τους φόβους για την προσφορά αργού από τη Μέση Ανατολή.

Στις 12:00 ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού διαμορφωνόταν στα 40,89 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 3,18 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού οδεύει φέτος για ετήσιες απώλειες της τάξεως του 60% - τις μεγαλύτερες από τότε που τέθηκαν υπό διαπραγμάτευση τα προθεσμιακά συμβόλαια, πριν από 25 χρόνια.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 3,24 δολάρια στα 41,64 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε εκτιναχθεί έως τα 43,18 δολάρια το βαρέλι.

«Οι γεωπολιτικοί παράγοντες είχαν εξαφανιστεί από την πετρελαϊκή σκηνή τους τελευταίους μήνες, ωστόσο οι τιμές θα ανακτήσουν κάποιες απώλειες μετά τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», αναφέρει σε σημείωμά του αναλυτής της Petromatrix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα