Αγορές: Στασιμότητα στην Αθήνα - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, με το βλέμμα στην Ουκρανία

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 14:06
UPD:14:08
Shutterstock

Διατηρεί τις 960 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει οριακές μεταβολές, και ενώ η ουκρανική κρίση βαίνει -προς το παρόν- σε εκτόνωση.

Στο +0,1% κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ενώ ο Δείκτης Μεσαίας παρουσιάζει κέρδη 0,69%. Οι τράπεζες κερδίζουν 0,37%. Οι τηλεπικοινωνίες υποχωρούν 0,62%, ενώ οι κατασκευές χάνουν 0,23%.

Στο ταμπλό, ο ΟΤΕ να χάνει 1,15% και τις Jumbo, Λάμδα, Πειραιώς, Quest, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan να ακολουθούν. Αντιθέτως, ανοδικά κινείται η Coca Cola, όπως και οι Eurobank, ΔΕΗ, Εθνική, ΑΔΜΗΕ.

Στην Ευρώπη, μικτά πρόσημα παρουσιάζουν οι μετοχές, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις από το «μέτωπο» της Ουκρανίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κυμάνθηκε 0,1% πάνω από την σταθερή γραμμή μέχρι τα μέσα το πρωί, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να προσθέτουν 1,2% ενώ οι τηλεπικοινωνίες υποχώρησαν 1,2%. Ο DAX κερδίζει 0,14%. Στο -0,21% βρίσκεται ο FTSE του Λονδίνου, ενώ αμετάβλητος είναι αυτήν την ώρα ο CAC στο Παρίσι. Ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,23%.

Οι αγορές σε όλο τον κόσμο ανέβηκαν την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι άρχισε να επιστρέφει στρατεύματα στις βάσεις ανάπτυξης μετά από ασκήσεις εκπαίδευσης κοντά στα ουκρανικά σύνορα, κατευνάζοντας τους φόβους για επικείμενη εισβολή και αυξάνοντας τις ελπίδες για αποκλιμάκωση των πρόσφατων εντάσεων με τη Δύση.

Ωστόσο, δυτικοί αξιωματούχοι και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησαν προσοχή στο να ληφθούν υπόψιν οι ισχυρισμοί της Ρωσίας και το ΝΑΤΟ κατηγόρησε την Τετάρτη τη Ρωσία ότι αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα