Η Gazprom θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ευρώπη

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 14:25

Τη δέσμευσή της να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρώπης, παρά τη διαμάχη με την Ουκρανία στο θέμα του φυσικού αερίου, εξέφρασε η Gazprom.

Τη δέσμευσή της να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρώπης, παρά τη διαμάχη με την Ουκρανία στο θέμα του φυσικού αερίου, εξέφρασε η Gazprom, έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

«Τα μέλη του συμβουλίου υπογράμμισαν ιδιαίτερα ότι η Gazprom θα τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της έναντι των ευρωπαίων καταναλωτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε δηλώσει το Σάββατο ότι υπάρχουν 50% πιθανότητες η Ρωσία να διακόψει από την 1η Ιανουαρίου την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, εάν το Κίεβο δεν καταβάλει τις οφειλές του, οι οποίες ξεπερνούν τα 2 δισ. δολάρια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ, είχε προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους για το «δυσμενές σενάριο» η Ουκρανία, μέσω της οποίας διακινείται το 80% του ρωσικού αερίου που διανέμεται στην Ευρώπη, να υποκλέψει το φυσικό αέριο που προορίζεται για τη Γηραιά Ήπειρο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα