Ιαπωνία: Συζητήσεις για τριπλή συγχώνευση στις ασφάλειες

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 16:11
UPD:16:30

Σε συζητήσεις για μια πιθανή συγχώνευσή τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους εν μέσω της οικονομικής επιβράδυνσης, βρίσκονται οι ιαπωνικές ασφαλιστικές εταιρείες Mitsui Sumitomo Insurance Group Holdings, Aioi Insurance και Nissay Dowa General Insurance, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο θέμα, οι τρεις εταιρείες επιδιώκουν να καταλήξουν σε μια βασική συμφωνία μέχρι τον Μάρτιο. Σε περίπτωση που συγχωνευθούν, θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλειών (πλην των ασφαλειών ζωής) της Ιαπωνίας, βάσει εσόδων.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων και κατοικιών έχουν μειωθεί σημαντικά μεσούσης της οικονομικής κρίσης, περιορίζοντας τη ζήτηση για ασφάλειες αυτοκινήτων και πυρκαγιές. Την ίδια στιγμή, η μείωση στην αξία συμμετοχών έχει πλήξει την οικονομική θέση των ασφαλιστριών αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.

Η είδηση της τριπλής αυτής συγχώνευσης ώθησε ανοδικά τις μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών. Κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς τους, Tokio Marine Holdings.

Σημειώνεται ότι η Aioi ανήκει κατά το ένα τρίτο στην Toyota Motor, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη, ενώ η Nissay Dowa ανήκει κατά 35,4% στην κορυφαία εταιρεία ασφαλειών ζωής της Ιαπωνίας, Nippon Life Insurance.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Nikkei και του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού NHK αποκάλυψαν πως οι τρεις εταιρείες διαπραγματεύονται μια πιθανή συγχώνευσή τους μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα