Οι παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών ξεπέρασαν το μισό τρισ. δολάρια

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 13:03
UPD:13:04
via REUTERS/GROQ

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών ξεπέρασαν το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά, καθώς οι εταιρείες αύξησαν την παραγωγή για να καλύψουν τη ζήτηση εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης τσιπ.

Το 2021, οι παγκόσμιες πωλήσεις της βιομηχανίας ημιαγωγών έφτασαν το ρεκόρ των 555,9 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 26,2% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών (SIA) που εδρεύει στις ΗΠΑ. Η βιομηχανία σημείωσε ένα ρεκόρ 1,15 τρισεκατομμυρίων μονάδων ημιαγωγών πέρυσι.

«Το 2021, εν μέσω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έλλειψης τσιπ, οι εταιρείες ημιαγωγών αύξησαν σημαντικά την παραγωγή σε πρωτοφανή επίπεδα για να αντιμετωπίσουν τη σταθερά υψηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα ρεκόρ πωλήσεων chip και αποστολών μονάδων», δήλωσε ο John Neuffer, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SIA.

«Η ζήτηση για παραγωγή ημιαγωγών προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς τα τσιπ ενσωματώνονται ακόμη περισσότερο στις βασικές τεχνολογίες του παρόντος και του μέλλοντος».

Η παγκόσμια κρίση τσιπ έπληξε τις βιομηχανίες σε όλους τους τομείς, από ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης έως αυτοκινητοβιομηχανίες, και οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση και την έλλειψη προϊόντων.

Έχει επίσης οδηγήσει τις κυβερνήσεις και τους νομοθέτες σε όλο τον κόσμο να προσπαθούν να εξασφαλίσουν προμήθειες τσιπ και να επενδύσουν για να φέρουν την κατασκευή ημιαγωγών πιο κοντά στο σπίτι.

Πέρυσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέθεσε 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και την έρευνα ημιαγωγών ως μέρος ενός πακέτου οικονομικής τόνωσης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα νομοσχέδιο γνωστό ως νόμος CHIPS για την Αμερική λειτουργεί επίσης μέσω της νομοθετικής διαδικασίας και αποσκοπεί στην παροχή κινήτρων για να καταστεί δυνατή η προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη και να διασφαλιστεί η εφοδιαστική αλυσίδα.

Αυτόν τον μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε έναν νέο ευρωπαϊκό νόμο για τα τσιπ που θα επιτρέψει 15 δισεκατομμύρια ευρώ (17,11 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πρόσθετες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις έως το 2030.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα