Κύμα επενδύσεων τουρισμού

Τι καταδεικνύουν τα στοιχεία της Arbitrage Real Estate Advisors
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 14:34
UPD:14:36

Από την έντυπη έκδοση 

Της Tέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Σημαντικός αριθμός επενδύσεων υψηλού κόστους σε πέντε αστέρων ξενοδοχεία στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα στοιχεία της Arbitrage Real Estate Advisors να καταγράφουν τουλάχιστον 19 νέα έργα υπό σχεδιασμό ή υπό κατασκευή σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι συναλλαγές (αγοραπωλησίες τουριστικών μονάδων) τα τελευταία δύο χρόνια υπερβαίνουν το μισό δισ. ευρώ (επίσης μέσα από ενδεικτική καταγραφή). Πρωταγωνιστές από άποψη περιοχής είναι η Κρήτη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Μεσσηνία, αλλά και το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και το κέντρο της Αθήνας, για το οποίο η φιλοδοξία των επενδυτών είναι να αποτελέσει βασικό τουριστικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο ξενοδοχειακός τομέας είναι από τους πιο ζεστούς στην κτηματαγορά τα τελευταία χρόνια τόσο για τις συναλλαγές που έχουν γίνει και αφορούν κυρίως μονάδες που χρήζουν ανακαίνισης,όσο και για τη δημιουργία νέων συγκροτημάτων κυρίως στην υψηλή κατηγορία των πέντε αστέρων. Η τάση αυτή δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας (αν και παρατηρήθηκε μια επιβράδυνση το 2020), ενώ για φέτος οι επενδυτικοί φορείς προεξοφλούν την επιστροφή του τουρισμού στα νούμερα της εποχής πριν από την πανδημία, εκτιμώντας μάλιστα ότι θα παρατηρηθεί και αύξηση.

«O κλάδος των ξενοδοχείων, ο οποίος υπέστη πλήγμα με το ξέσπασμα της πανδημίας και αναγκάστηκε να προσαρμοστεί γρήγορα με την υιοθέτηση σε πολλές περιπτώσεις αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, κατάφερε να ανακάμψει δυναμικά το δεύτερο εξάμηνο του 2021», σημειώνει σχετικά ο Βασίλης Φωτόπουλος, Associate Director, Hospitality Lead της Arbitrage, εξηγώντας: «Η ζήτηση για ξενοδοχειακά ακίνητα από ξένους και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές ουσιαστικά δεν σταμάτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ νέοι αξιόπιστοι και διεθνούς βεληνεκούς επενδυτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τοποθέτησή τους στην ελληνική αγορά». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «οι υψηλές επιδόσεις του τουριστικού κλάδου, καθώς και η εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει διεθνείς ξενοδοχειακοί όμιλοι αποτελούν εχέγγυα για να ενισχυθεί περαιτέρω το σχετικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η Ελλάδα γίνεται πια πόλος έλξης μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που θα προσελκύσουν πολυτελή τουρισμό».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα