Σε αντίθετα ρεύματα

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 00:01

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξε και αυτή η εβδομάδα για τη Wall Street, εν μέσω απογοητευτικών ειδήσεων από το μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών αλλά και αυξανόμενων φόβων για την πορεία της οικονομίας.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν ωστόσο οι δείκτες στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης, βρίσκοντας στήριγμα στις μετοχές ενέργειας. Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στο Χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης υποχωρούσαν πάνω από 1%. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές τεχνολογίας, με αποτέλεσμα ο Nasdaq να καταγράφει απώλειες κοντά στο 2%.

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα στάθηκαν μόνο οι μετοχές του κλάδου ενέργειας, καθώς η κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα πυροδότησε άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Πετρελαιοβιομηχανίες, αλλά και τράπεζες προσέφεραν στήριγμα στους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης. Σε μία συνεδρίαση πολύ χαμηλού όγκου ο FTSEurofirst 300 τερμάτισε στις 810,37 μονάδες με άνοδο 0,8%. Οι BP, Royal Dutch Shell, BG Group και Tullow Oil ενισχύθηκαν σε ποσοστό 3,2% έως 3,8%.

Στους μεγάλους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και η βρετανική τράπεζα Royal Bank Scotland, η οποία είδε τη μετοχή της να ενισχύεται 14% μετά την ανακοίνωση ότι επιδιώκει την πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της. Κέρδη 5,7% είχε η γερμανική Deutsche Bank, 3,1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα