Κάτω από τα 40 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 09:35

Κάτω από τα 40 δολάρια υποχωρούν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς οι ανησυχίες όσον αφορά στη ζήτηση επισκίασαν τους φόβους για την προσφορά αργού από τη Μέση Ανατολή μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν φέτος προς ετήσιες απώλειες της τάξεως του 60%, τις μεγαλύτερες στην ιστορία.

Χθες, η τιμή του αργού εκτινάχθηκε έως 12%, στον απόηχο των αεροπορικών επιθέσεων του Ισραήλ με στόχο κτίρια της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και υπό την απειλή της χερσαίας επίθεσης.

Στις 08:54 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 28 σεντς στα 39,74 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί νωρίτερα έως 1%.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 40,34 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 21 σεντς.

«Οι traders εξακολουθούν να ανησυχούν για τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα. Εξακολουθούν να υπάρχουν απαισιόδοξα νέα από τις ΗΠΑ», επισημαίνει ο Τζέραρντ Ρίγκμπι, αναλυτής στην Fuel First Consulting στο Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα