Chesapeake: Αίτηση πτώχευσης - Προς πώληση μονάδων έναντι 485 εκατ. δολ.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 10:02
UPD:10:06

Το ποσό των 485 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Irving Place Capital Management LP, για την απόκτηση δραστηριοτήτων της κατασκευάστριας χαρτονιού και πλαστικών συσκευασιών Chesapeake, η οποία κατέθεσε χθες αίτηση πτώχευσης.

Η Chesapeake υπέβαλε τη Δευτέρα αίτηση υπαγωγής στο ¶ρθρο 11 το Πτωχευτικού Δικαίου στο δικαστήριο του Ρίτσμοντ, στη Βιρτζίνια, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Τα κέντρα παραγωγής και διανομής της στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες παραμένουν ανοιχτά και λειτουργούν κανονικά, διευκρινίζει.

Σημειώνεται ότι οι μονάδες της Chesapeake στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία δεν συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση πτώχευσης.

Η εταιρεία, στους πελάτες της οποίας συγκαταλέγονται οι Coca-Cola Co., Dow Chemical και PepsiCo, έχει ανακοινώσει καθαρές ζημιές σε τρία συνεχόμενα τρίμηνα, επικαλούμενη μεταξύ άλλων τις υψηλές τιμές των πρώτων υλών και τις δαπάνες αναδιάρθρωσης.

Πέραν της Irving Place Capital Management, ο άλλος επενδυτής που αποκτά δραστηριότητες της Chasapeake – όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή της – είναι η Oaktree Capital Management LP. Οι δύο όμιλοι θα καταβάλουν 485 εκατ. δολάρια για όλες της μονάδες της εταιρείας στις ΗΠΑ καθώς και για την απόκτηση προνομιούχων μετοχών σε μονάδες του εξωτερικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα