Επιφυλακτικότητα στη Wall Street μετά τις απώλειες της Πέμπτης

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 17:39
UPD:17:43
REUTERS/Carlo Allegri

Οι μετοχές της Wall Street παρέμειναν σταθερά την Παρασκευή, μετά την απότομη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης που τροφοδοτήθηκε από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Ο δείκτης μετοχών S&P 500 διαπραγματεύτηκε σταθερά στις πρώτες συναλλαγές, αφού έχασε 1,8% την Πέμπτη, καθώς οι αγορές τιμολογούνται σε ραγδαία άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων που σύμφωνα με τους αναλυτές μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. 

Ο εστιασμένος στην τεχνολογία Nasdaq Composite ήταν επίσης σταθερός, έχοντας απώλειες 2,1% μια ημέρα νωρίτερα.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,5% το έτος έως τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Πέμπτης. Οι αγορές χρήματος μέχρι το πρωί της Παρασκευής προέβλεπαν ότι η Federal Reserve θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο κεφαλαίων της σε σχεδόν 1,8 τοις εκατό έως τον Δεκέμβριο, αφού το έθεσε κοντά στο μηδέν από την αναταραχή της αγοράς που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό τον Μάρτιο του 2020.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς - το οποίο κινείται αντιστρόφως στην τιμή του κρατικού χρεωστικού τίτλου και στηρίζει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων και το παγκόσμιο κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων - αυξήθηκε πάνω από 2% την Πέμπτη για πρώτη φορά από το 2019.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα