Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων επενδύει στο περιοδικό Forbes

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 08:22
UPD:08:22
REUTERS/DARRIN ZAMMIT LUPI

Στο ιστορικό περιοδικό Forbes επενδύει η Binance, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Θα εισέλθει στο μετοχικό του κεφάλαιο με 200 εκατ. δολάρια και σύμφωνα με το CNBC θα βοηθήσει την εκδοτική εταιρεία στο σχέδιό της για συγχώνευση με μία SPAC μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η πλατφόρμα του δισεκατομμυριούχου Ζάο Τσάνγκπενγκ θα καταστεί ένας από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους του Forbes, που μετρά μία ιστορία 104 ετών και θα ελέγχει δύο από τα συνολικά εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στόχος της Binance είναι να εισχωρήσει όσο το δυνατόν βαθύτερα στον κόσμο του Web 3.0, της νέας γενιάς Διαδικτύου, όπου οι δημιουργοί περιεχομένου αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο.

Σημειώνεται ότι η δομή του νέου Internet θα εδράζεται σε μια αποκεντρωμένη έκδοση του σημερινού κυβερνοχώρου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των blockchains και διευκολύνοντας τη χρήση κρυπτονομισμάτων, tokens και NFTs.

Παράλληλα η Binance φέρεται να αναζητά στο LinkedIn προσωπικό για να στελεχώσει τα γραφεία που αναμένεται να ανοίξει στη Λεμεσό, με τις νέες θέσεις να αφορούν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και διοικητικές αρμοδιότητες πλήρους απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, μία από τις επτά αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου για απόκτηση άδειας παρόχου υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να είναι και της Binance.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα