Κάτω από τα 39 δολ. το αμερικανικό αργό

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 19:44

Κάτω από τα 39 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς τα στοιχεία που δείχνουν την εξασθένιση της παγκόσμιας οικονομίας ξεπέρασαν σε βάρος την ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,36 δολάρια και βρισκόταν στα 38,66 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στα 40,39 δολάρια.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ σημείωνε πτώση κατά 1,12 δολάρια και βρισκόταν στα 39,43 δολάρια το βαρέλι.

Η σημερινή πτώση σημειώνεται καθώς η εορταστική περίοδος που διανύουμε είναι η χειρότερη σε ό,τι αφορά την εμπορική κίνηση στις ΗΠΑ από το 1970 εξαιτίας της ύφεσης και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό το Δεκέμβριο.

«Οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας εξάλειψαν τους φόβους ότι η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα υποδαυλίσει εντάσεις στη Μέση Ανατολή» σημειώνει σε ενημερωτικό δελτίο ο αναλυτής της Tradition Energy ¶ντισον ¶ρμστρονγκ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα